Лікарні отримали понад півмільярда на доплати лікарям

Поділитися:

Українські лікарі вже у вересні отримають підвищену заробітну плату. Понад 670 мільйонів гривень з бюджету країни вже направлено на ці цілі. Правда, поки гроші на підвищення оплати праці лікарів отримала тільки половина лікарень та інших медичних установ України.

Про це повідомляють українські ЗМІ, посилаючись безпосередньо на інформацію з Кабінету міністрів й  особисто його голови.

У свою чергу, українські лікарні масово укладають договори з державною Нацслужбою здоров’я. На поточний момент вже 80 відсотків медичних структур України оформили домовленості з Національною службою здоров’я,  лікарні, що залишилися, продовжують їх підписувати.

Крім цього, за словами президента України Володимира Зеленського, НАМНУ (Національна академія медичних наук України) виділила додатково п’ятсот ліжок для лікування хворих COVID-19. На додаткових ліжках цих заражених громадян розмістять в семи лікарнях столиці.

Нагадаємо, на початку березня ми повідомляли, що в 2020 році Кабінет міністрів України планує підняття зарплат для лікарів на 30 відсотків.

Також вже в липні було офіційно заявлено, що від 1 вересня 2020 року Міністерство охорони здоров’я України має намір збільшити рівень заробітних виплат для вітчизняних медиків.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу