Курс гривні пішов вниз

Поділитися:

Вчора 14 вересня 2020 року, курс гривні на міжбанківському ринку дійшов до позначки 28 гривень за 1 долар.

Про це повідомили в Національно банку України.

При цьому тут уточнили, що ослаблення гривні до іноземних валют, яке було на початку місяця, викликає питання до Нацбанку, зокрема про здатність регулятора утримувати під контролем ситуацію на валютному ринку. Однак в самому Центробанку стверджують, що ситуація прогнозована і знаходиться під пильним моніторингом експертів регулятора.

Варто відзначити, що в останні дні літа на міжбанківському ринку попит на безготівкову іноземну валюту з боку клієнтів банків, в першу чергу на форвардних умовах, збільшився, що може свідчити про посилення девальваційних очікувань господарюючих суб’єктів на тлі невизначеності з поширення пандемії коронавируса і можливості введення нових обмежень економічної діяльності в Україні.

При цьому варто нагадати, що ще у вересні 2018 року курс гривні до долара США перевищував 28 гривень за 1 долар США. Таким чином, поточна девальвація гривні свідчить тільки про її можливе повернення до значень, які спостерігалися 2 роки тому. Більш того, необгрунтоване фундаментальними факторами зміцнення курсу гривні в 2019 році з-за припливу спекулятивних потоків капіталу в державні цінні папери завдало шкоди вітчизняним виробникам і посилило негативні тенденції в економіці України.

Не так давно ми писали, що корпорація Concorde Capital зробила прогноз стосовно курсу гривні. Очікується девальвація гривні через те, що зростає попит на валюту.

Також ми повідомляли, що Національний банк України збереже плаваючий курс національної валюти і основні принципи роботи Центробанку на міжбанківському ринку.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу