Купівельна спроможність українців знизилася на 40%

Поділитися:

У 2020 році з його пандемією коронавірусу, економічною кризою та іншими проблемами помітно знизилася купівельна спроможність українців. Експерти називають цифру 40%, при цьому кажучи й про те, що продукти подорожчали на 20, комунальні послуги піднялися в ціні на 57%, а ось доходи громадян нашої країни збільшилися всього на 10%. Цей дисонанс і привів до зниження купівельної спроможності.

Кожен українець сьогодні може легко побачити, наскільки складніше стало жити. Для того досить лише згадати, що можна було купити на 1 тис. гривень рівно рік тому, напередодні Нового року, а після порівняти з нинішніми цінами. Причому зовсім необов’язково перебирати в пам’яті подарунки, досить згадати звичайну щотижневий візок з продуктами в мережевому супермаркеті.

Як кажуть експерти, висновок буде помітний: якщо в цьому році українець може собі дозволити набагато менше продуктів на ту ж суму, то купівельна спроможність впала.

Раніше повідомлялося про те, що буде з цінами на продукти в найближчому майбутньому. Про це розповіли експерти. З початку 2020 року ціна на хліб і хлібобулочну продукцію зросла майже вдвічі швидше від рівня інфляції. Серед основних причин — поганий урожай і криза.

Також ми писали й про те, якою буде ціна на м’ясо до новорічних свят.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ