КСУ може скасувати «зелений» тариф

Поділитися:

На хвилі кризи з Конституційним судом, який замахнувся на реформу проти корупції, західні інвестори в “зелену” енергетику і вітчизняні власники екологічно чистих електростанцій захвилювалися, що Конституційний суд може скасувати пільги за “зеленим” тарифом.

Про це в понеділок, 2 листопада, повідомляють об’єднання виробників екологічно чистої електроенергії.

Громадськість повідомляє подробиці. У серпні поточного року за зверненням 47 нардепів, пов’язаних з олігархом Ігорем Коломойським, КС відкрив провадження про визнання неконституційними законів, в яких прописаний “зелений” тариф.

Громадські представники цитують висновок Конституційного суду:

“Народні депутати України вважають, що Верховна Рада вийшла за межі своїх повноважень, втрутившись у сферу конституційних повноважень іншої гілки влади, зокрема виконавчої, безальтернативно встановивши на законодавчому рівні коефіцієнти та механізми розрахунку “зеленого” тарифу”.

Далі громадськість наводить слова закордонних інвесторів в “зелену” енергетику України:

“Президент Зеленський кличе іноземних інвесторів на зустріч і обід, але на задньому дворі сидять пси, готові цих інвесторів розірвати”.

А ось слова представника Асоціації просьюмерів України (власників приватних “зелених” електростанцій):

“Якщо скасують зелений тариф, як такий, то і для малих станцій він теж зникне, бо не буде правового обґрунтування. А на сьогодні це 27600 домогосподарств, 712 мегават встановленої потужності та 560 млн євро доходу, який отримали звичайні українці, не олігархи, які поставили собі станції. І тепер 47 депутатів вирішили розкуркулити малих власників “.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський виявив ініціативу організувати так зване «перезавантаження» чинного Конституційного суду України.

Також раніше ми написали про те, що Антикорупційна реформа відтепер частково неконституційна. Таке рішення ухвалив Конституційний Суд України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу