КС не розглянув справу про відкриття ринку землі

Поділитися:

Конституційний Суд не провів заплановане на 25 січня пленарне засідання з розгляду справи щодо конституційності законодавства про запровадження ринку землі сільськогосппризначення. Причина – відсутність кворуму.

Про це повідомив пресцентр КСУ.

Зазначається, що засідання Великої палати суду з розгляду питання про конституційність земельної реформи перенесли на 8 лютого.

За словами представниці КСУ у Верховній Раді Ольги Совгирі, на даному засіданні були присутні тільки 11 суддів при кворумі 12.

Автори одного з подань – 48 народних депутатів. Подання стосувалося відповідності Конституції закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення», окремих положень Земельного кодексу зі змінами, внесеними вказаним законом. Ініціатори другого подання – 53 народних депутатів. Їхнє подання стосувалося відповідності Конституції закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосппризначення».

Як раніше ми повідомляли, в Україні створять державний земельний банк.

Нагадаємо, що Державне бюро розслідувань викрило незаконну схему приватизації понад 1 тисячі гектарів земельних ділянок у Житомирській області.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу