Кредити бізнесу стануть доступнішими

Поділитися:

Уряд затвердив законопроект про гарантії банкам, який дозволить бізнесу отримувати більш доступні кредити. Про це заявили в прес-службі Мінекономіки.

Кабінет Міністрів України прийняв пропозиції законодавчих змін, які дозволять надання малому і середньому бізнесу, який зазнав фінансових втрат внаслідок пандемії Covid-19, доступу до фінансових ресурсів, шляхом отримання кредитів з частковою державною гарантією.

“Саме інструмент надання державної гарантії допоможе банкам-партнерам урядових програм підтримки бізнесу сміливіше видавати позики нашим підприємцям і поліпшить доступ до фінансів малому і середньому бізнесу України. Це послідовні кроки влади в напрямку доступності фінансів для підприємців”, – говорить Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Ігор Петрашко.

Мінфін буде надавати гарантії банкам. Гроші на це повинні знайти депутати ВР і внести відповідні зміни до бюджету.

Уряд окремими рішеннями встановить умови відбору банків і порядок надання таких гарантій.

Надання часткових державних гарантій на портфельної основі це інструмент допомоги бізнесу, який дозволить підтримати українську економіку в складний період, дати можливість суб’єктам господарювання розвиватися, а громадянам – працювати.

До цього вже була затверджена програма з підтримки фермерів і програма «Доступні кредити 5-7-9%», в якій на сьогоднішній день беруть участь вже дев’ять банків.

Програм багато, чи вистачить у бюджеті грошей не зрозуміло.

 

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу