Кожна десята компанія Польщі розглядає українця, як потенційного працівника

Поділитися:

У Польщі продовжує фіксуватися небувалий попит на українських трудових мігрантів: кожна десята компанія Польщі розглядає українця, як потенційного працівника. Про це свідчать дані дослідження компанії “Personnel Service”, передає “Польське радіо”.

За даними опитування, незважаючи на те, що поступово трудовий ринок Польщі став заповнюватися поляками, мігранти як і раніше є головною трудової силою для ряду бізнесу та польських компаній.

Так, за підсумками 2020 року чисельність українців на посадах у великих компаніях становила 35% від загальної кількості штату. У середніх цей відсоток доходив до 12%, а в малих підприємствах до 10%.

Вказується, що майже 89% роботодавців не мають негативних забобонів щодо українців і досить нейтрально ставляться до них, як до співробітників. При цьому, відсоток тих начальників, які не хотіли б бачити в своєму штаті українців складає всього лише 2%.

Ще близько 72% і зовсім не розрізняють українських і польських працівників, і так само оцінюють здібності, як перше, так і друге. Цікаво, що інша частина роботодавців відзначає наявність в українських співгромадян високий рівень працездатності, за який вони часто і настільки цінні на ринку праці.

Разом з тим, в найближчий період часу робота на території Польщі буде складнішою, ніж було раніше, так як компанії стали більше брати на роботу поляків через власну стабілізації економіки.

Як повідомлялося раніше, українські заробітчани вважали за краще перечекати карантин на території країни-сусідки Польщі та масово виїхали за межі України при першій же можливості.

Так, на поточний момент кожен п’ятий, який прибув з-за карантину в Україні, трудовий мігрант, повернувся назад.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ