Кожен українець заплатив по 3 тисячі гривень за кредити МВФ

Поділитися:

Кожному громадянинові України у 2020 році державний борг країни обійшовся в 3 тисячі гривень. Про це заявив голова Рахункової палати Валерій Пацкан, передає пресслужба відомства.

Як зазначив голова Рахункової палати, в державному бюджеті на 2020 рік на погашення держборгу спочатку було передбачено 346 млрд грн. А за фактом, за станом на 1 грудня вже витрачено 357,4 мільярда грн. І ця сума до кінця року збільшиться.

Крім цього, Валерій Пацкан повідомив про те, скільки кожен житель країни у 2020 році витратив на покриття державного боргу країни. Іншими словами – скільки коштують простим українцям кредити Міжнародного валютного фонду.

«Я хочу навести дві цифри. Кожна сьома гривня доходів держбюджету йде на обслуговування боргу. Кожен українець за обслуговування держборгу сплатив по 3 тисячі гривень. Іншими словами, кожен з нас, ви, я, інші українці у 2020 році витратили по 3 тисячі гривень на обслуговування держборгу», – підкреслив глава Рахункової палати.

Нагадаємо, державний борг нашої країни виріс на 347 млн, і це за дев’ять місяців поточного року. У процентному співвідношенні зростання зафіксовано на позначці 17%, в цифрах на листопад він становить 2,3 трлн грн. Такі дані надали в Рахунковій палаті України.

Також раніше ми інформували про те, що в Раді заявили, що Україна має намір підняти питання про реструктуризацію боргів перед МВФ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу