Корупція та пандемія: Мінекономіки назвало головні ризики для України

Поділитися:

Пандемія, корупція та гібридні загрози: у міністерстві економіки назвали основні ризики для України, повідомляє «Перший Діловий» телеканал.

У консенсус-прогнозі відомства зазначають, що нова хвиля коронавірусу є серйозним ризиком у розвиток як зовнішніх, так і внутрішніх ринків. Експерти прогнозують погіршення зростання ВВП у 2021 та 2022 роках.

Серед найбільших ризиків визначено посилення гібридних загроз національній безпеці Росії. А також суттєве зростання цін на світових енергетичних ринках.

Водночас, єдиним внутрішнім ризиком, який не змінюється протягом останніх років, є високий рівень корупції. А от недостатньо швидке проведення реформ може вплинути на економіку України в наступні 2 роки.

Раніше ми писали про головні ризики Державного бюджету 2022, серед яких проблеми з держборгом, непоступлення від держпідприємств та повільні темпи приватизації.

Також ми повідомляли про результати соцопитування, проведеного серед українців. Головними проблемами українці називають корупцію, війну на Донбасі та бідність.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу