Контрабанда сигарет б’є по українській економіці

Поділитися:

Великі потоки контрабанди сигарет сильно впливають на українську економіку оскільки саме ця легальна сфера бізнесу вважається однією з найприбутковіших платників податків для держави. Тільки лише у 2019 році бюджет України втратив близько 4,7 млрд гривень через тіньові схеми ринку сигарет.

Відзначимо, що про це свідчать дані кампанії JTI, яка за участю податкової та прикордонників створила спеціальну платформу «Ні контрабанді».

За даними відомства, з кожним роком країна втрачає все більше грошей через нелегальну контрабанду. У 2017 році – це було 1,2 млрд гривень збитків, а у 2019 році вже 4,7 млрд грн.

При цьому за даними Державної митної служби, в цьому році прикордонники більш активно стали ловити контрабандистів і вже за підсумками перших шести місяців 2020 року заблокували 390 спроб контрабанди сигарет.

Нагадаємо, що на українському тютюновому ринку представлені 4 великі виробники, які співпрацюють з Європейською службою по боротьбі з шахрайством, яка безпосередньо займається контрабандою сигарет на європейських ринках.

Згідно з наданими даними, на українську державу припадає 40 відсотків нелегальних поставок тютюнових виробів. У зв’язку з цим правила дистрибуції вкрай жорсткі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу