Компенсації збитків через посуху фермерам не вистачить навіть на податки

Поділитися:

Як ми вже писали, в березні-квітні цього року спостерігався дефіцит опадів на всій території України.

Найбільше постраждала Одеська область, де, за попередніми розрахунками, втраченими вважаються 148 тисяч гектарів, що становить 15% всіх площ озимих культур області, з них в результаті несприятливих погодних умов загинули 10% озимої пшениці, 62% озимого ріпаку та 21% ячменю.

Зокрема, в Одеській області, де спостерігається найтриваліший і найжорсткіший дефіцит опадів ще з минулого літа, агрометеорологічні умови оцінювалися як близькі до критичних. Стверджують, що подібної посухи край не знав з часів серйозного голоду в 1947 році.

Через несприятливі погодні умови в Запорізькій області постраждало 75% посівів.

Аграрії Одеської області вимагають у влади якомога швидше знайти шляхи для виділення дотацій або перегляд податкової політики щодо агросектору, адже вони втратили через посуху понад 300 тис. Га озимих і дані щодня ростуть.

Для вирішення проблеми, аграрії Біляївського району, які зазнали найбільших втрат, зібралися з керівниками райради і райдержадміністрації.

Вони стверджують, що не мають часу довго чекати роздуми влади і відзначають, що зміни до Держбюджету і Податкового Кодексу необхідно внести якомога швидше.

Фермери розповіли про свої проблеми: ТПП не дає акт про форс-мажору для списання загиблих посівів ні, потрібно розраховуватися з людьми і постачальниками, податковою.

 

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу