Компанії Фірташа та олігархи потрапили до списків одержувачів пільгового газу

Поділитися:

Міністерство аграрної політики України внесло до переліку компаній-одержувачів пільгового газу компанію українського олігарха Дмитра Фірташа. Йдеться про мережу АЗС ОККО, а також про холдинги аграрних олігархів Юрія Косюка та Андрія Веревського.

Зазначимо, що відповідний реєстр відомство затвердило від 5 січня цього року. Загалом у переліку перебуває близько 7 тисяч підприємств.

Зокрема, до реєстру включено газзбут «Ві-Ді ГАЗ» Дмитра Фірташа. У наказі Мінагрополітики компанія проходить як виробник борошномельно-круп’яної промисловості.

Також у переліку включено ідентифікаційний код ЄДРПОУ 38863790, який належить газовій компанії «Є Енергія» Дмитру Фірташу з річним оборотом 29,7 млрд грн. Але під цим кодом у реєстрі вказана компанія «Гоба» як виробник хлібобулочних виробів.

До реєстру пільговиків потрапили також структури «Миронівського хлібопродукту» Юрія Косюка та маслозаводи групи Kernel аграрного олігарха Андрія Веревського із сумарною річною виручкою близько понад 100 млрд грн.

Право отримувати газ за пільговою ціною отримали також підприємства групи OKKO, які забезпечують однойменну мережу АЗС харчовими продуктами, зокрема хлібобулочними виробами.

Раніше Нацкомісія з держрегулювання у сфері енергетики та комунпослуг відстрочила необхідність сплати штрафу ТОВ «Йе Енергія» українського олігарха Дмитра Фірташа у 1,7 мільйона гривень на чотири місяці.

Штраф стосувався порушення особливих умов електропостачальників та трейдерів на ринку електроенергії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу