Компанія Фірташа не змогла відсудити мільярди у «Нафтогазу»

Поділитися:

Підприємство Дмитра Фірташа «Дніпропетровськгаззбут» не змогло відсудити у «Нафтогазу» 1,8 млрд гривень. Суд задовольнив апеляційну скаргу державної компанії, а подати чергову скаргу підприємству Фірташа уже не дозволили. Про  це повідомляє «Перший Діловий».

За матеріалами справи, «Дніпропетровськгаззбут»  з 2015-го по 2019 роки купував у «Нафтогазу» паливо для побутових споживачів. На загальну суму 18 з половиною млрд гривень,  у тому числі для потреб населення без лічильників газу – на 2 млрд 700 млн грн.

Спір виник після того, як в уряді змінили норму споживання газу для населення без газових лічильників.

Компанія «Дніпропетровськгаз збут» переконувала суд,  що має через це переплату і спробувала відсудити її у «Нафтогазу». Засновник «Дніпропетровськгаззбут» – компанія «Дніпропетровськгаз» яка належить до групи олігарха-втікача Дмитра Фірташа.

Між державним «Нафтогазом» та «Дніпропетровськгазом»  давно триває низка судових спорів  через борги. Загалом українські регіональні підприємства, що займаються розподілом та збутом палива,  заборгували «Нафтогазу»  близько 24 млрд гривень. І 70% цих компаній контролює бізнес Дмитра Фірташа.

Нагадаємо, що зараз Антимонопольний комітет розслідує справу щодо продажу «Нафтогазом» газу за заниженою ціною облгазів Дмитра Фірташа.

У компанії зазначили, що йдеться про угоду про торгівлю газом для населення з ТОВ «ЙЕ Енергія» Дмитра Фірташа, яку було укладено у березні 2021 року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу