Коломойський заблокував у суді повернення АЗС «Приватбанку»

Поділитися:

“ПриватБанку” заборонили повернення 247 автозаправних станцій, які у 2016 році фінустанова передала у лізинг 15 компаніям, пов’язаних із групою “Приват”. Згідно з рішенням Господарського суду Києва, заборонено обмежувати у користуванні цими заправками їхніх компаній-орендарів.

Проти “ПриватБанку” та 15 лізингоодержувачів позивалися 38 компаній-орендарів, які пов’язані з колишніми власниками банку. Позов мотивували тим, що “ПриватБанк” не зважає на інтереси орендарів, намагаючись повернути АЗС.

Позивачі також вимагали заборонити “Приватбанку” звертатися до нотаріусів, щоб отримати виконавчі написи, до приватних або державних виконавців. Написи нотаріусів дають можливість фінустанові повернути майно із лізингу. Суд відхилив їхню вимогу.

У 2016-му 15 фірм з групи “Приват” бізнесмена Ігоря Коломойського уклали низку договорів з “ПриватБанком” щодо фінансового лізингу на 247 АЗС у 20 українських областях. Їх передали 38 фірмам-орендарям. Борг 14 з 15 власників АЗС за лізинговими умовами перевищує 2 мільярди гривень.

“Приватбанк” у березні минулого року прагнув розірвати відповідні договори лізингу. Та суд заборонив йому повертати АЗС.

Нагадаємо, у січні цього року Верховний Суд скасував судове рішення, яке забороняло “Приватбанку” вживати будь-які дії щодо повернення цих АЗС.

Раніше ми повідомляли, що державний “Приватбанк” за підсумками 2020 року скоротив чистий прибуток до 25 мільярдів гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу