Коломойський судитиметься в США з «Приватбанком»

Поділитися:

Господарський суд Києва задовольнив позов АТ “Нікопольський завод феросплавів” до “Приватбанку” та визнав припиненими усі зобов’язання позивача перед відповідачем за кредитним договором.

Із судових матеріалів випливає, що у 2009 році за цим договором “Приватбанк” надав заводу кредит на понад 36 млн доларів. Під час судового процесу позивач зазначав, що з заборгованістю було повністю розраховано. Суд встав на бік позивача.

До своєї позовної заяви “Нікопольський завод феросплавів” додав переклади поданих “Приватбанком” до Суду штату Делавер позовних заяв, в яких йдеться про кредит заводу.

З них випливає, що 28 вересня 2009 року “Нікопольський завод феросплавів”, українська компанія, що належить або контрольована КБВ і/або пов’язана з ними, залучила 30 млн доларів кредитних надходжень від “Приватбанку”. Згідно з кредитною документацією, виручені кошти мали піти на «фінансування поточної діяльності позичальника», проте позикові кошти не були використані для фінансування поточної діяльності заводу.

Швидше за все, упродовж трохи більше години виручку відмили через три рахунки з відмивання грошей, зокрема, через “Chemstar Products” відповідача Геннадія Боголюбова і “Divot Enterprises” відповідача Ігоря Коломойського. Через кілька хвилин після переведення коштів на рахунок фірми “Ravenscroft Holdings Ltd”, КБВ та їхні спільники незаконно привласнили щонайменше 12,5 млн дол. з цих кредитних коштів, перевівши їх з “Ravenscroft Holdings Ltd” на американський банківський рахунок Optima International”.

Претензії Міністерства юстиції Сполучених Штатів до Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова грунтуються, зокрема, на нюансах кредитування “Нікопольського заводу феросплавів” у “Приватбанку” (до його націоналізації), а також щодо операцій з купівлі нерухомості в США структурами, пов’язаними з вказаними бізнесменами.

Нагадаємо, у серпні Мін’юст США подав два позови до українських бізнесменів Коломойського і Боголюбова, в яких вимагає конфіскації об’єктів нерухомості, придбаних ними на території США.

Раніше також ми повідомляли, що “ПриватБанк” може повернути у власність 247 АЗС. Відповідну касаційну скаргу задовольнив Верховний суд.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ