Колекторам нагадали про терміни реєстрації

Поділитися:

У Національному банку нагадують, що колекторські компанії, які надалі мають намір надавати послуги щодо врегулювання боргів за споживчими кредитами, повинні встигнути подати до 13 серпня цього року повний пакет документів для реєстрації.

У пресслужбі НБУ зазначають, що небанківським фінансовим установам, які мають ліцензію на надання таких фінпослуг як факторинг і кредитування, належить подати тільки заяву щодо включення фінустанови в реєстр колекторських компаній.

За інформацією Центробанку, подати документи можна, скориставшись на офіційному сайті НБУ спеціальними формами формату Word і Excel. Регулятор розглядатиме подану документацію протягом 30-ти робочих днів від числа, коли вона надійшла. Нацбанк в обов’язковому порядку сповістить усіх заявників як про успішну реєстрацію, так і про відмову в цьому.

Як відомо, 14 липня набув чинності закон, котрий регулює роботу в Україні колекторських компаній. Згідно з ним, всі такі компанії мають протягом місяця (14 липня-13 серпня) звернутися в Нацбанк з документами на реєстрацію.

Нагадаємо, що Нацбанк вирішив запустити реєстр колекторських компаній.

Раніше ми повідомляли, що закон встановлює виключний перелік способів дозволеної взаємодії колектора із споживачем фінпослуг та встановлює обмеження максимальної частоти такої взаємодії. Відтепер вони повинні дотримуватись етичних вимог поведінки та правил взаємодії з боржником.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу