КМДА хоче отримати частину заводу «Більшовик»

Поділитися:

При приватизації заводу «Більшовик» назріває суперечка. Його частину хоче придбати столична влада. Про це повідомляє «Перший Діловий».

На початку вересня уряд затвердив умови приватизації заводу. Нині стартова ціна колись стратегічного підприємства визначена на рівні 1 мільярда 390 мільйонів гривень. І допоки Фонд держмайна шукає інвесторів, про свої інтереси до активів заводу заявили у КМДА. Столична влада хоче отримати у своє розпорядження п’ятий цех заводу «Більшовик», на місці якого планують добудувати транспортну розв’язку на Шулявці. Чиновники пояснюють, що саме на цій ділянці заплановано побудувати з’їзди, зазначені в проекті.

Також, столичні чиновники кажуть: питання можна вирішити шляхом внесення відповідних пунктів в умови приватизації. В свою чергу у Фонді п’ятий цех «Більшовика» оцінили у 700 мільйонів гривень і зараз місто судиться з установою щодо його вартості. В КМДА вважають, що Фонд повинен віддати місту приміщення, адже «Більшовик» винен 300 мільйонів гривень за податки на землю. Зі свого боку, у Фонді підкреслюють, що ціна за будівлю у 700 мільйонів не заявлялася, а влада міста повинна викупити цю будівлю. Для цього Київрада повинна прийняти відповідне рішення.

Раніше повідомлялося, що у столиці готують до приватизації АТ «Перший Київський машинобудівний завод», який більшість киян знають як завод «Більшовик». Всупереч наявності проблем, а це і питання цільового призначення землі, і плани на відчуження території для будівництва розв’язки у Шулявського моста, і борги заводу, процес рухається.

Також, приватизацію заводу Більшовик проведуть 27 жовтня цього року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу