Київську окружну дорогу вирішили будувати без тендерів

Поділитися:

У службі Transparency International Ukraine повідомили, що Верховна Рада прийняла законопроект №5309, яким дозволила побудувати Велику окружну дорогу вартістю близько 85 млрд грн. навколо Києва без відкритих тендерів на сервісі Prozorro.

Відомо, що депутати підтримали поправку про те, щоб виключити будівництво Великої кільцевої дороги з-під дії Закону «Про державні закупівлі». При цьому в Комітеті цю правку навпаки не підтримували.

Таким чином, проект побудови Великої окружної дороги довжиною близько 150 км, вартість якої оцінюється в близько 86 млрд грн, пройде без публічних тендерів. Дорогу обіцяють побудувати до 2025 року.

«Верховна Рада дозволила проводити закупівлі до Дня Конституції та Дня Незалежності України за переговорної процедури. Тобто без прозорих конкурентних торгів і економії. Такі зміни сховали в уже згаданому вище законопроекті 5309 », – вказується в заяві організації.

Слід зазначити, що згідно з новим законом Кабмін тепер повинен визначити перелік замовників, які зможуть скористатися можливістю купувати без тендерів, і визначити відповідний список товарів, робіт і послуг.

Нагадаємо, що з 1 червня в Україні буде введено сезонне обмеження руху великовагових транспортних засобів в денний час. Про це повідомляють в «Укравтодорі».

Раніше повідомлялося, що у Верховній Раді прийняли закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю». Його своїми голосами «за» схвалили 280 народних обранців.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу