Київське метро може подорожчати

Поділитися:

Київську міську раду просять вирішити питання належної підтримки “Київського метрополітену” та “Київпастрансу”. З таким проханням звернулися колективи цих підприємств.

Як йдеться у листі столичної підземки до київської влади, є два можливі варіанти вирішення ситуації. Перший – підтримка метрополітену за рахунок міського бюджету в 1,514 млрд грн. Другий – перегляд чинних тарифів з перевезення пасажирів.

У компанії пояснюють, що київське метро працює у збиток. Зокрема, торік збитки становили 1,175 млрд грн. Цьогоріч, за підрахунками експертів, очікуються збитки у 3,421 млрд грн.

У зверненні наголошується, що рівень планової економічної обґрунтованої собівартості перевезення одного пасажира має становити близько 20 грн, а рівень економічно-обгрунтованого тарифу на цей рік – більше 21 грн.

Зазначається, що тарифи у комунальному транспорті змінювали останній раз у 2018 році. Трудовий колектив підземки чекає на перегляд тарифу у відповідності з об’єктивними показниками задля безперебійної діяльності підприємства.

Раніше ми повідомляли, що Кабінет міністрів планує скасувати безкоштовний проїзд у транспорті.

Також ми писали, що після локдауну в Україні може підвищитися ціна на проїзд в транспорті. Очікується, що українцям доведеться заплатити за проїзд в півтора раза більше, повідомляє генеральний директор компанії «Транс Груп».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу