Китайці відсудили 10 млн євро у “Укравтодору”

Поділитися:

Китайський підрядник виграв суперечку з “Укравтодором” на 10 мільйонів євро через розірваного Україною контракту. Про це повідомили у випуску новин “Першого ділового” телеканалу.

Відомо, що в жовтні минулого року “Укравтодор” відмовився від угоди з підрядником Sinohydro Corporation, який повинен будувати ділянку дороги у Житомира на трасі Київ-Чоп.

Китайську компанію звинуватили в повільній роботі і порушення технологій будівництва. Однак підрядник через суд домігся виплати 10 млн євро банківської гарантії.

Нагадаємо, що Україна розширює китайські ринки: тільки за підсумками 2020 року експорт між державами зріс майже в два рази в порівнянні з 2019 роком. Про це повідомляє голова Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів на своїй сторінці в Facebook.

Раніше повідомлялося, що в «Укравтодорі» просять регіони брати кредити на ремонт доріг: місцева влада може звернутися з таким запитом до Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР). Про це повідомляє голова Державного агентства автомобільних доріг в ефірі одного з українських телеканалів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу