Китай звинувачує мільярдера Джека Ма в створенні монополії

Поділитися:

Китай розпочав антимонопольне розслідування проти Alibaba Group. Про це повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Державне управління ринкового регулювання винуватить гіганта мережевої торгівлі у тиску на дрібніших учасників ринку. А саме, що їх змушували підписувати угоди на продаж їхньої ж продукції на заздалегідь визначених невигідних умовах. Зокрема вимагали не працювати з конкурентами Alibaba Group.

Щойно стало відомо про початок розслідування, акції корпорації впали на понад 8 відсотків під час відкриття торгів на біржі Гонконгу. На цю та Шанхайську біржу Alibaba мала вийти на початку листопада, точніше — підрозділ Ant Group, що володіє платіжним сервісом Alipay.

Первинна публічна пропозиція мала стати найбільшою в історії – від розміщення акцій очікували отримали понад 34 мільярди доларів. Але за два дні до запланованого початку торгів публічний продаж тимчасово зупинили. Китайські регулятори заявили – Group не відповідає правилам лістингу.

У самій компанії повідомили — перепони влада почала чинити після особистої зустрічі представників регулятора з головою Alibaba Group Джеком Ма. Раніше той критикував міжнародні правила роботи фінансових організацій. Зокрема назвав їх клубом людей похилого віку, які гальмують інновації.

Нагадаємо, поступитися частиною бізнесу в обмін на лояльність від влади — саме таку угоду совісті хотів укласти з Пекіном китайський мільярдер Джек Ма – засновник і голова ради директорів компанії Alibaba Group.

Також раніше ми писали про те, що США обмежили в діяльності китайські компанії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу