Китай може створити нову фондову біржу

Поділитися:

Нову фондову біржу для залучення зарубіжних компаній може створити Китай. Про це повідомила агенція Ройтерс із посиланням на два обізнаних джерела, інформують журналісти телеканалу “Перший Діловий“.

З відповідним запитом до регулятора з цінних паперів уже звернулася державна рада КНР. Просять, зокрема, провести дослідження, як саме спроектувати біржу, орієнтовану на китайські фірми, які котируються на офшорних ринках, як-от Гонконг чи Сполучені Штати.

Така ініціатива, сподіваються у Пекіні, привабить великі світові корпорації – приміром, Apple чи Tesla – які зможуть виокремити свої місцеві підприємства. Та розмістити їх на новій біржі.

Раніше у Вашингтоні пригрозили – виключать китайські компанії з фондових майданчиків США, якщо ті не дотримуватимуться стандартів американського аудиту. За останні півтора року 13-ть китайських компаній, які котируються у Сполучених Штатах, провели вторинний лістинг у Гонконгу – на загальну суму в 36-ть мільярдів доларів.

Раніше повідомлялося, що китайський підрядник Sinohydro Corporation виграв суперечку з “Укравтодором” на 10 мільйонів євро через розірваного Україною контракту. У жовтні минулого року “Укравтодор” відмовився від угоди з підрядником, який повинен будувати ділянку дороги у Житомира на трасі Київ-Чоп. А той – відсудив у суді банківської гарантії.

Нагадаємо, що США на біржах почали продавати водні ф’ючерси.

 

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ