Китай буде купувати в Україні більше продуктів харчування

Поділитися:

Китай зацікавлений у збільшенні закупівель українських товарів, особливо продовольства.
Про це заявив Посол Китайської Народної Республіки в Україні Фань Сяньжун в ході зустрічі з віце-прем’єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, головою української частини Комісії зі співпраці між урядами України і КНР Ольгою Стефанишиною.

Як сказано в повідомленні, сторони також обговорили напрямки збільшення взаємного товарообігу та інвестиційного співробітництва.

«Україна є однією з найбільших країн Європи і своєрідним «містком між Заходом і Сходом, Північчю і Півднем».  Це створює значні торговельні можливості для світових виробників розвивати свої потужності саме в Україні. Ми також зацікавлені підтримувати динаміку торгівлі з Китаєм, відкривати нові товарні ринки КНР і продовжувати діалог щодо реалізації інвестиційних проектів», – зазначила українська сторона.

Представників КНР поінформували про хід консультацій з бізнесом по їх зацікавленості в розвитку окремих напрямків торгівлі з Китаєм і пріоритетних галузей інвестиційного співробітництва.

Серед пріоритетних напрямків інвестицій китайці бачать: сільське господарство (розвиток індустріальних парків з аграрним ухилом, виробництво і постачання сої, вирощування великої рогатої худоби); екологічні проекти (переробка вторинної сировини); розвиток інфраструктури (контейнерних залізничних перевезень, портової та аеропортної інфраструктури, виробництво електроавтобусів, проекти «смартсіті») та інші.

Сторони домовилися прискорити розробку дорожньої карти реалізації «Програми співробітництва України і КНР в Ініціативі спільного будівництва «Економічного поясу шовкового шляху» і «Морського шовкового шляху».

Відповідна програма була підписана на 4-му засіданні Комісії і дає можливість українському бізнесу у співпраці з китайськими партнерами отримувати адміністративну підтримку КНР і доступ до фінансування проектів в пріоритетних напрямках.

Нагадаємо, китайська соціальна мережа Weibo планує вийти на Гонконгську біржу. 

Раніше ми повідомляли, що Китайська Alibaba випустить облігації на 5 млрд доларів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу