Кирило Шевченко зустрівся з послами Великої сімки

Поділитися:

За інформацією прес-служби НБУ, новий глава Нацбанку вперше зустрівся з послами Великої сімки.

Відомо, що на зустрічі були присутні: Тимчасовий повірений у справах США в Україні Крістіна Квін, Глава представництва ЄС в Україні Матті Маасікас, посол Канади в Україні Лариса Ґаладза, Посол Японії в Україні Такаші Кура, Посол Італії в Україні Давида Ла Чечілія, Посол Франції в Україна Етьєн де Понсен, заступник Посла Великобританії в Україні Ніколас Гарокс, заступник Посла Німеччини Бертрам фон Мольтке, в також члени Правління НБУ – перший заступник глави НБУ Катерина Рожкова та заступники голови Роман Борисенко, Дмитро Сологуб, Сергій Холод і Олег Чурій.

За словами голови Нацбанку, тісні партнерські відносини з міжнародними партнерами – значне досягнення реформи фінансового сектора останніх років. Національний банк високо цінує відносини з країнами Великої сімки, Європейського Союзу, а також міжнародними фінансовими інститутами.

Як заявив глава НБУ, Україна прагне і надалі залишатися прогнозованим і послідовним партнером. Адже співпраця з міжнародними партнерами – необхідна застава макрофінансової стабільності України.

Чиновник запевнив, що з української сторони міжнародні партнери побачать відповідальне ставлення до всіх своїх зобов’язаннях. За його словами, НБУ залишиться і надалі незалежним інститутом, який буде приймати аполітичні на економічно вмотивовані рішення. Монетарна політика, режим інфляційного таргетування і режим гнучкого курсу будуть збережені.

Нагадаємо, що вже у четвер, 23 липня 2020 року в Національному банку України можуть прийняти рішення про зниження облікової ставки до 5 відсотків.

Банківські експерти висунули свою думку, згідно з яким прискорення інфляції до 2,4% нижче цільового діапазону. Це дозволяє підтримувати пом’якшення грошово-кредитної політики. Різкого зниження облікової ставки навряд чи варто очікувати, але в липні показник може знизитися на 1 процентний пункт.

Раніше повідомлялося, що українські банки мають достатню ліквідність і засобів, щоб запустити процес кредитування.

За словами нового голови Національного банку України Кирила Шевченка, українська економіка сьогодні як ніколи потребує банківському секторі. Реальному сектору потрібні інвестиції, а українцям – доступні кредити на житло і розвиток власного бізнесу.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу