Карантин вихідного дня може обернутися банкрутством торгових мереж

Поділитися:

Експерти прогнозують ускладнення ситуації в торгових мережах — невеликих та великих. Ланцюжок, який починається з кількості робочих днів і покупців, а завершується нестабільністю економіки всієї країни та національної валюти, видно вже сьогодні.

Перше, що впадає в очі — це різке збільшення кількості оголошень про оренду торгових площ. Все більше орендарів змушені відмовлятися від «насиджених» місць в ТРЦ, а це значить, що площі пустують.

Ситуація помітно погіршилася у Львові, в Одесі та навіть в Києві — там, де ще кілька тижнів тому були повні вітрини, зараз можна побачити порожні вікна і відсутність світла. Ще одним показником є ​​знижена ціна на оренду. Ані в кризовому 2008-му, ані в складному для країни 2015-му такого не спостерігалося.

Раніше повідомлялося про те, що підтримка бізнесу в умовах локдауну може коштувати державі 20 млрд гривень. Зараз грошей в бюджеті країни, які можна було б направити на підтримку бізнесу, немає. Експерти кажуть, що грошей ледь вистачає на виплату зарплат і пенсій, соцдопомоги та інших обов’язкових платежів.

Також ми писали й про те, що карантин вихідного дня «забрав» у бізнесу до 70% виторгу.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ