Карантин обвалив ринок оренди нерухомості

Поділитися:

Карантинні заходи в Україні негативно відбилися на ринку нерухомості в країні, зокрема це стосується оренди нерухомості. Якщо вартість житла в Києва знизилася, то в регіонах ситуація змінилася кардинально.

На початку карантину, деякі власники квартир за власною ініціативою знижували ціни для орендарів. Почувши про таку тенденцію, інші орендарі теж почали вимагати у своїх орендодавців зниження ціни, і якщо ті не погоджувалися, то з’їжджали з квартир. Таким чином, ситуація складається така, що сьогодні орендарі диктують правила гри.

За словами профільних експертів, сьогодні подобова оренда житла зникла з ринку. Ті квартири, які здавали подобово, сьогодні перейшли в довгострокову оренду.

Варто уточнити, що з початку карантину ціни на квартири впали на 40 відсотків. Квартири які коштували по 10 тисяч гривень на місяць, сьогодні віддають за 8 500 гривень. Ціни на смарт-квартири впали на 50 відсотків.

На даний момент попит на квартири не піднімається. Це пов’язано з продовженням карантину, тим, що люди продовжують сидіти по домівках.

На думку експертів, після завершення карантину, ціни повернуться на свої колишні позначки лише через 3-4 місяці. При цьому думки розходяться, так як інші фахівці стверджують, що не варто чекати стабілізації вартості оренди квартир.

Нагадаємо, що в порівнянні з груднем 2019 роки кількість орендованих бізнес-приміщень в столиці впало на 12,8 відсотка.

Також варто уточнити, що на засіданні уряду був затверджений новий порядок передачі державного і комунального майна в оренду.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу