Канадці демонтували сонячну електростанцію в Україні через конфлікт із Коломойським

Поділитися:

Канадській компанії TIU довелося демонтувати обладнання своєї сонячної електростанції у Нікополі Дніпропетровської області. Причиною став конфлікт із заводом Ігоря Коломойського.

Про це повідомили в керівництві TIU Canada.

Там зазначили, що система правосуддя не змогла захистити інвестиції в Нікополі, тож вирішили звідти піти. Повідомляється, що сам президент України надавав TIU персональні гарантії, вітаючи їхню діяльність на інвестконференції в Оттаві.

«Останньою краплею для мене було те, як з нами обійшлися в суді. І як деякі люди намагалися впливати на наших людей – через політичний тиск, через погрози. І ми вирішили: ми переїдемо, так буде краще», – додало керівництво.

Електростанція працювала на території Нікопольського феросплавного заводу, проте два роки тому її від’єднали від заводських електромереж через нібито необхідність ремонту, хоч насправді ремонту ніхто не проводив, а власники заводу просили продати її за безцінь.

У компанії переконані, що дана ситуація не унікальна для останніх двох років у цій країні – вся світова спільнота має знати, що ця ситуація, яка зачіпає не тільки TIU, а багато бізнесів і стає дедалі гіршою.

«І ми не хочемо більше грати в цю гру», – наголосили в TIU.

У Нікопольському феросплавному заводі стверджують, що канадські інвестори не дають металургійному гіганту ремонтувати електромережі.

Раніше ми повідомляли, що Коломойський пропонував гроші в ОАСК за зрив конкурсу на голову САП.

Також ми писали, що паливо «Укргазвидобування» можуть продавати на біржі, пов’язаній з Коломойським.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу