Кабміну пропонують терміново розслідувати корупцію в НКРЕКП

Поділитися:

Уряд швидкими темпами має створити тимчасову комісію з розслідування економічних махінацій в НКРЕКП і з боку її керівника Валерія Тарасюка.

Про це, виступаючи перед журналістами двадцятого жовтня зробив заяву парламентарій Михайло Волинець, за сумісництвом голова Незалежної профспілки гірників.

За словами нардепа, стан речей, при якому на шахтах України багато місяців поспіль відключають електроенергію і шахтарі залишаються без роботи, більше тривати не може.

Як зазначив Волинець, його звернення до Кабміну про створення тимчасової комісії з розслідування зловживань у регулятора проходить від нього, як члена антикризового штабу Кабміну.

Крім цього, глава Незалежної профспілки гірників просить уряд переглянути приватні справи глави НКРЕКП Валерія Тарасюка. Причому в Міністерстві юстиції підтвердили, що перед тим, як опинитися в кріслі керівника Нацкомісії з регулювання в енергетиці та компослугах Тарасюка не перевіряв ніхто.

Зокрема Михайло Волинець повідомив:

“Згодом я звернувся до міністра юстиції пана Малюськи з проханням перевірити щодо сімейного бізнесу пана Тарасюка. Він цей бізнес не задекларував. І Мін’юст не вчасно дав мені відповідь, але нарешті я її отримав. Так ось Мін’юст повідомляє, що пан Тарасюк дійсно володів компанією , потім переписав її на брата».

Нагадаємо, в Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) закликали українських споживачів звертатися зі скаргою в разі неправильного нарахування тарифу за газ в платіжці.

Також раніше ми написали про те, що Антимонопольний комітет України (АМКУ) заявив про розгляд двох справ проти Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) через порушення регулятором закону про захист економічної конкуренції.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу