Кабмін зняв з «Енергоатому» зобов’язання продажу 5% ресурсу на спецсесії і скоротив період пікових поставок е/е

Поділитися:

Кабінет міністрів скасував обов’язковий продаж НАЕК “Енергоатом” 5% прогнозного місячного обсягу електроенергії за двосторонніми договорами на спецсесії, а також скоротив на три години період пікових поставок електроенергії.

Відповідною постановою внесені зміни в положення про спецзобов’язання (ПСО), а також до порядку проведення електронних аукціонів з двосторонніми угодами.

Зокрема, згідно зі змінами до положення про ПСО, з нього виключено пункт, що зобов’язує “Енергоатом” продавати щомісяця до 5% прогнозного обсягу електроенергії за двосторонніми договорами на спецсесії електронних аукціонів. Крім цього, з порядку проведення електронних аукціонів повністю вилучено розділ про порядок проведення спеціальної сесії з продажу пакетів лотів за двосторонніми угодами, що передбачає коротко-, середньо- і довгострокові договори (до трьох місяців, півроку і до року) з покупцями, які купують е/е виключно для власного споживання.

Нагадаємо, що стали відомі подробиці обшуку державної компанії НАЕК «Енергоатом» з боку Національного антикорупційного бюро. Перевірки були ініційовані від 10 лютого.

Раніше повідомлялося, що в Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) вирішили перевірити держкомпанію НАЕК «Енергоатом». Йдеться про те, щоб знайти, якщо вони є, недопоставки електроенергії споживачам. Період перевірки – січень і лютий 2021 року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу