Кабмін знизить ціну на газ для населення на 30% на період локдауну

Поділитися:

На весь час карантину у зв’язку з пандемією коронавірусу або до закінчення опалювального сезону Кабінет міністрів вводить держрегулювання вартості газу для населення. Громадяни України платитимуть за «блакитне паливо» на 30% менше. Це було вирішено на засіданні уряду в середу, 13 січня.

В ході засідання Кабмін ухвалив встановити ціну на газ для українських громадян на рівні 6,99 гривні за кубічний метр. За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля – це найнижча біржова ціна в Україні. Він заявив, що якщо не ввести держрегулювання, то в лютому вартість газу може зрости до 12 гривень за кубометр. А це неприпустимо в умовах локдауну, який не дозволяє українцям нормально заробляти.

Крім того, як зазначив прем’єр-міністр, тарифи на розподіл газу перевірять у всіх постачальників, в яких вони найвищі. Шмигаль також доручив Мінсоцполітики та Мінфіну направити субсидії українцям, які використовують електроенергію для опалення.

Нагадаємо, в Україні зміниться ціна на газ для кінцевого споживача – населення. Таку заяву зробив прем’єр-міністр країни, причому додав, що вже ведуться роботи над двома різними підходами до розрахунку вартості «блакитного палива».

Також раніше ми інформували про те, що в Міненерго можуть повернути держрегулювання цін на газ.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ