Кабмін запускає національну біржу

Поділитися:

В Україні створенням національної моделі біржової торгівлі на ринках капіталу та організованих товарних ринках NEXT-UA займатиметься робоча група. Її поява затверджена урядовою постановою, яку Кабінет міністрів ухвалив напередодні, 1 вересня.

Відомо, що уряд призначив як співголів робочої групи – главу Міністерства економіки Олексія Любченка, а також заступника голови Європейського банку реконструкції та розвитку в Україні і заступника директора Агентства USAID в Україні.

Як пояснили в Мінекономіки, робоча група має створити в Україні національний механізм біржової торгівлі NEXT-UA, як інтегровану універсальну інфраструктуру з торговим, кліринговим і розрахунковим функціоналом. На ній відбуватиметься торгівля різними активами, зокрема, цінними державними та корпоративними паперами, товарними деривативами (продукції енерго- та агроринку).

Нагадаємо, що в українському уряді розраховують, що Фондова біржа стане потужним майданчиком, який дозволить відкрити нові фінансові й інвестиційні можливості як для громадян, так і для бізнесу.

Також ми писали, в Україні з’явиться Національна біржа з торгівлі капіталом і товарами (NEXT) за три роки.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу