Кабмін вніс зміни до Митного кодексу

Поділитися:

Кабінет Міністрів України вніс ряд деяких змін до Митного кодексу України щодо врегулювання процедури складання митних декларацій на товари різних позицій. Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів України.

Відзначимо, що мова йде про законопроект «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо врегулювання процедури складання митних декларацій на товари, які підпадають під різні товарні підпозиції згідно з УКТ ЗЕД, відповідно до Митного кодексу Європейського Союзу.

На цей час документ вже зареєстрований в українському парламенті та чекає своєї черги.

Відомо, що зміни в кодекс Мінфін готував спільно з Державною митною службою України. Вони обумовлені тим, що Україна намагається імплементувати європейське законодавство в цьому відношенні в вітчизняні норми закону.

Нагадаємо, що в період з січня по квітень 2020 року Київська митниця направила до державного бюджету понад 33 мільярдів гривень.

Згідно з наданими даними, з початку року в зоні діяльності митниці (Київ, Київська, Черкаська та Житомирська області) проводилась зовнішньоекономічна робота з урахуванням фізичних осіб на 27 тисяч 428 підприємств.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ