Кабмін візьме на себе функції наглядової ради «Нафтогазу»

Поділитися:

Уряд має намір звільнити трьох членів наглядової ради Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України». Після чого повноваження ради перейдуть акціонеру НАК – Кабінету міністрів. Про це пишуть ЗМІ, посилаючись на кілька джерел, які знайомі з підготовкою цього питання до розгляду. Йдеться про представників від держави – Юлію Ковалів, Наталю Бойко та Юлію Свириденко.

Варто додати, що раніше очільник «Нафтогазу» Юрій Вітренко виступив із закликом до уряду взяти повноваження наглядової ради НАК.

На початку вересня троє незалежних членів наглядової ради заявили про відставку Клер Споттісвуд, Бруно Лескуа і Людо Ван дер Хейдену. За статутом НАК «Нафтогазу», 21 вересня закінчився термін їх повноважень.

У Наглядовій раді НАК має бути сім членів – четверо незалежних представників та троє – від держави. У вересні наглядова рада складалась із шести членів – трьох незалежних та трьох державних.

Раніше ми повідомляли, що з 8,7- млрд грн боргу облгазів перед операторами ГТС – 8- млрд виникли цьогоріч.

Також ми писали, що НАК «Нафтогаз України» має намір збільшити у 5 разів ресурсну базу компанії. Зокрема, завдяки реалізації стратегічних проектів на нових перспективних активах.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу