Кабмін вирішив по-новому визначати банкрутів

Поділитися:

Днями Кабінет міністрів України схвалив законопроект про внесення змін до Кодексу України з процедур банкрутства, розроблений робочою групою при Міністерстві юстиції з метою виправлення ряду технічних неузгодженостей, недоліків і протиріч, виявлених за рік дії Кодексу.

Відомо, що запропоновані законопроектом зміни призводять положення Кодексу з процедур банкрутства відповідно до Господарського процесуального кодексу, Законів України «Про запобігання корупції», «Про управління об’єктами державної власності», «Про судовий збір», «Про органи і осіб, які здійснюють виконання судових рішень та рішень інших органів », і стосуються, в першу чергу, уніфікації і усунення розбіжностей у термінології.

Так, згідно з проектом закону, «легалізується» автоматизована система «Банкрутство та неспроможність», яка забезпечує програмно-технічними засобами збору, зберігання, обліку, пошуку, узагальнення та надання відомостей про хід провадження у справі про банкрутство (неспроможності) і фінансово-економічні показники боржника.

До складу системи входить Єдиний реєстр боржників, Єдиний реєстр арбітражних керуючих та електронний кабінет арбітражного керуючого.

Слід зазначити, що автоматизована система замінила спеціалізовану сторінку сайту, яка не була технічно в змозі накопичувати і зберігати значний обсяг інформації.

Нагадаємо, що в Кабінеті міністрів України пообіцяли представити законопроект про ведення бізнесу в умовах карантину до кінця поточного тижня. Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

Вказується, що такі тимчасові рамки були озвучені урядом під час обговорення ситуації між президентом України Володимиром Зеленським та українським прем’єр-міністром.

Раніше повідомлялося, що компанію «Мегатерм» під час судового засідання визнали банкрутом і відкрили ліквідаційну процедуру на рік.

Ініціатор цього процесу – Хюндай Мотор Україна. Відомо, що обидві фірми пов’язані з корпорацією «Богдан» Олега Гладковського. Зокрема, Мегатерм – один з поручителів за борговими зобов’язаннями корпорації перед Укрексімбанком на 1 млрд 300 млн грн.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу