Кабмін виділив гроші на боротьбу з лісовими пожежами

Поділитися:

У Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів повідомили, що Кабінет міністрів вирішив виділити 33,7 млн грн на протипожежні заходи у лісах.

Згідно з інформацією, за ці кошти буде оновлене протипожежне обладнання та техніка. Зокрема, буде придбано 9 протипожежних щогл, 9 систем спостереження, 20 транспортних засобів, 21 модуль з резервуаром для води на 600 літрів з насосними станціями. Це допоможе лісівникам вчасно виявляти і ліквідовувати пожежі, і таким чином знизити ризик виникнення надзвичайних ситуацій на території лісгоспів.

Глава Міндовкілля заявив, що минулоріч ліси постраждали від 2 500 пожеж на площі понад 74,6 тис. га, внаслідок чого держава зазнала збитків майже на 20 млрд грн.

«‎Аби не допустити подібних ситуацій у майбутньому, Міндовкілля вживає системних заходів задля запобігання пожежам, адже це дешевше та ефективніше, ніж потім долати їх наслідки. Впевнений, що нове обладнання та системи спостереження допоможуть лісовим господарствам вчасно ліквідовувати та запобігати лісовим пожежам»‎, — заявив він.

Нагадаємо, у Державній екологічній інспекції озвучили суму збитків, яких зазнала Україна від незаконної рубки лісів. За словами глави ДЕІ Андрія Мальованого, у січні-вересні поточного року завдано шкоди на 375 мільйонів гривень.

Також зазначалось, що Державне агентство лісових ресурсів у період з 1 серпня по 30 вересня 2021 року реалізувало 1,37 млн кубометрів необробленої деревини на понад 4 млрд грн.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу