Кабмін сподівається швидко погасити борги перед шахтарями

Поділитися:

Українські державні вугледобувні підприємства, де є борги із заробітних плат, будуть спрямовувати на їх погашення щонайменше 80% від прибутку реалізованої продукції, а також інших надходжень. Таке розпорядження Кабінету міністрів. Ухвалено відповідні зміни до постанови №80 від 23.01.2019.

За інформацією Міністерства енергетики, станом на початок липня заборгованість на державних шахтах із заробітних плат становила 1,34 мільярда гривень. Значна частина боргу виникла саме цього року.

У держбюджеті-2021 передбачено 3 млрд 100 млн грн фінансування програми реструктуризації вугільної сфери.

Із цієї суми на погашення зарплатних боргів перед гірниками вже пішло 2,3 млрд грн.

Нагадаємо, уряд підтримав ініціативу президента Володимира Зеленського та підвищив пенсії українським військовим. Про таке рішення Кабінету міністрів розповів прем’єр Денис Шмигаль у соціальних мережах.За його словами, підвищення пенсійних виплат торкнеться близько 400 тисяч військовослужбовців, а також працівників інших првоохоронних органів.

Також ми писали, що Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів підтримав включення до порядку денного законопроекту про внесення змін щодо розміру мінімальної пенсії за віком та у зв’язку з втратою годувальника.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу