Кабмін розширив програму допомоги аграріям

Поділитися:

На засіданні уряду було визначено, що Кабмін розширив державну фінансову підтримку для сільськогосподарських виробників. Відомо, що в 2021 році на їх підтримку з держбюджету обіцяють виділити додаткові 500 млн гривень.

Зокрема, 50 млн планують використовувати для державної підтримки страхування сільськогосподарської продукції. 240 млн грн підуть на відшкодування втрат від пошкодження посівів сільськогосподарських культур в результаті надзвичайних ситуацій. Зокрема, і в разі аномальної посухи, як це сталося в 2020 році.

Крім того, 50 млн грн виділять на державну підтримку тих виробників, які використовують меліорованих землях. Таку ж суму отримають виробники органічної с / г продукції.

При цьому 60 млн грн держава виділяє на підтримку розвитку вітчизняного картоплярства. У профільному міністерстві кажуть, що до 32% вирощеної промисловим способом картоплі втрачається при зберіганні через відсутність картофелесховищ.

Слід зазначити, що на 2021 рік у бюджеті вже передбачено 4,5 млрд грн на фінансову підтримку с / г виробників.

Нагадаємо, що в Україні ініціюють зміни щодо ліцензування пального для аграріїв. Про це повідомили в Міністерстві аграрної політики і продовольства.

Раніше повідомлялося, що неприємним «подарунком» став свого часу для аграріїв закон №391-их «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо поліпшення адміністрування акцизного податку», який вступив чинності 29 грудня 2019 року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу