«Кабмін призначив в.о. голови правління УЗ Юрика, за якого компанія стала більш збитковою» – експерт

Поділитися:

Нещодавно голову правління “Укрзалізниці” Володимира Жмака звільнили. Спочатку це зробила Наглядова Рада державної компанії, потім рішення про звільнення підтвердив Кабмін. Уряд ухвалив розпорядження про тимчасове покладення виконання обов’язків голови правління УЗ на Івана Юрика. Жмак очолював “Укрзалізницю” з 26 серпня 2020 року.

Про причини та наслідки цього звільнення в ефірі телеканалу “Перший Діловий” говорили з ексначальником департаменту електропостачання “Укрзалізниці” Валерієм Людмирським.

“Для мене це не стало несподіванкою, про те, що це станеться я казав ще у вересні, спілкуючись зі своїми колегами і екс-колегами. Для мене несподівано, що це сталося в березні. За моїми розрахунками, це повинно було статися ще в грудні. Тобто, на жаль, Володимир Жмак, ставши головою правління “Укрзалізниці”, залишив усередині “Укрзалізниці” п’яту колону. Наприклад, Іван Юрик, який три роки займається фінансовими питаннями “Укрзалізниці”. Це людина, яка працювала в наглядовій раді, потім членом правління, виконувачем обов’язків голови правління і весь час відповідала за вертикаль фінансову. Тобто, 12 млрд грн збитку за 2020 й рік в порівнянні з 200 млн прибутку за 2017-й рік до його приходу, я думаю, що це висока оцінка його роботи. І, відверто кажучи, для мене несподіванка – рішення Кабміну. В черговий раз покласти обов’язки голови правління на Івана Юрика – ось це для мене несподіванка”, – зазначив експосадовець.

Також він нагадав про плачевний стан інфраструктури “Укрзалізниці”.

“Я б звернув увагу на інфраструктурну складову, адже, для того, щоб здійснити перевізний процес – повинні бути рейки, шпали, пристрої енергетики… За інформацією, яку озвучив екс-керівник “Укрзалізниці”, 37% шляху – з простроченими термінами ремонту. Це навіть не критично, це – біда. Тобто – їздити не можна. Це все перевищення пробігу”, – додав він.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу