Кабмін покладає великі надії на Фондову біржу

Поділитися:

В українському уряді розраховують, що Фондова біржа стане потужним майданчиком, який дозволить відкрити нові фінансові й інвестиційні можливості як для громадян, так і для бізнесу.

На цьому наголосив прем’єр Денис Шмигаль на зустрічі з керівниками Нацкомісії з цінних паперів і фондового ринку та Національного депозитарію. Він зазначив, що на Фондовій біржі буде зосереджена вся ліквідність.

Глава уряду розповів, що робота над створенням фондового ринку триває. Для його ефективної діяльності візьмуть за приклад досвід провідних держав.

Прем’єр у дописі в соцмережі уточнив, що обговорив з профільними посадовцями інфраструктуру організованої торгівлі, а також концепцію розвитку української фондової біржі.

Як відомо, в Україні за три роки з’явиться Національна біржа з торгівлі капіталом і товарами (NEXT). Це передбачено Меморандумом про взаєморозуміння у сфері національної біржової торгівлі капіталом та національних товарних ринків, який було укладено українським урядом спільно з Європейським банком реструктуризації і розвитку, Американською торговою палатою та USAID.

Нагадаємо, що в Україні Нацкомісія з цінних паперів і фондового ринку анулювала ліцензію ПрАТ “Українська фондова біржа” щодо діяльності з організації торгівлі на фондовому ринку.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ