Кабмін оприлюднив меморандум між Україною і МВФ

Поділитися:

Міжнародний валютний фонд опублікував повну версію Листа про наміри і Меморандуму про економічну та фінансову політику в рамках програми “Stand-by”, частиною якої з недавніх пір стала Україна. Про це повідомляє прес-служба відомства.

У положеннях підтверджується, що країна отримає від МВФ кредит розміром в 5 млрд доларів з 18-місячним терміном виплати. Документ був укладений між МВФ, українським Кабінетом міністрів і Національним банкою України на найближчі 2020-2021 роки.

Документ містить не тільки загальні положення про співпрацю, а й певні норми, при виконанні яких Україна зможе отримати ще чотири транші з боку МВФ. У цьому місяці Україні перерахують першу суму розміром в 2,1 млрд гривень.

З положеннями документа детальніше можна ознайомитися тут.

Нагадаємо, що перший транш можна назвати взаємозаліком між МВФ і Україною, так як фактично вся його сума розміром в 2,1 млрд доларів піде на виплати країни за зовнішніми боргами, які потрібно буде погасити вже в поточному році. Йдеться, як і про старий кредиті з організацією, так і про інші борговиі зобов’язання країни по відношенню до зовнішніх кредиторів державного боргу.

Для укладення угоди з МВФ українській державі довелося виконати цілий перелік умов, починаючи від банківського закону і закінчуючи відкриттям ранку землі, які отримали великий резонанс серед української спільноти, парламентаріїв та експертів.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ