Кабмін облаштує 35 митних пунктів

Поділитися:

В Україні облаштують 35 митних пунктів пропуску за 9 млрд 800 млн гривень. Уряд підтримав план заходів щодо облаштування пріоритетних пунктів пропуску на 2021-23 роки, інформує пресцентр Міністерства фінансів.

Зокрема, план передбачає реконструкцію, модернізацію та технічне переоснащення 25 чинних митних пунктів пропуску і будівництво десяти. Очікується, що новітнє технічне обладнання мінімізує людський фактор при перевірці.

Із передбаченої суми коштів – 4 млрд 500 млн грн спрямують на заходи з будівництва та ремонту; 5 млрд 300 млн грн – на оснащення системою відеоконтролю, зважування і сканування.

У Мінфіні зауважують, що втілювати проект будуть, зокрема, за рахунок польського кредиту у рамках Договору між урядами Польщі та України.

Наприкінці минулого року український парламент ухвалив закон, покликаний розблокувати польський кредит на суму 100 млн євро на реалізацію інфраструктурних проектів на митних пунктах пропуску через кордон у західних областях країни. Кредитний договір передбачає, що “Укравтодор” одержить 68 млн євро, Держмитна служба – 25 млн євро.

Нагадаємо, Держмитна служба повідомляє про запуск нової системи транзиту із 17 березня поточного року. На митниці повідомляють про завершення пілотного проекту застосування New Computerised Transit System, що тривав 4 місяці. Кілька митниць (Київська, Волинська, Північна та Одеська) на цьому етапі працювали із системою загального транзиту. Трейдери, що взяли участь у пілотному проекті, подавали дві декларації одночасно: транзитну T1UA та звичну ЕЕ.

Раніше повідомлялося, що митниця спростила процедуру акредитації експортерів.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ