Кабмін націлений на трансформацію вугільних регіонів

Поділитися:

Більш ніж на 17% має зменшитися споживання енергоресурсів України до 2030 року. Крім цього, в Брюсселі, де українська делегація перебувала 9-11 лютого, прем’єр-міністр Денис Шмигаль пообіцяв, що будуть «реформовані» вугільні регіони і «почав діалог» про приєднання до «зеленої» програмі ЄС, запевнивши Захід про можливість імпорту «чистого »водню.

«Є амбіції розробити український зелений курс, спрямований на досягнення кліматичної нейтральності. У цьому Україна могла б використовувати ЕЗК як орієнтир », – розповів глава уряду.

Слід зазначити, що вже розпочато роботу над Концепцією реформування вугільної галузі і вугільних регіонів України і нацпрограми по трансформації вугільних регіонів до 2027 року. Шмигаль запевнив, що над «пілотами» робота ведеться разом з Берліном. Прем’єр сказав, що всі розуміють – потрібні нові робочі місця для жителів шахтарських міст.

Крім того, Україна має величезний потенціал виробництва «чистої» енергії і готова до поставок зеленого водню.

Нагадаємо, що торік YASNO приєднався до ініціативи «Бути двигуном змін: 15 зобов’язань перед споживачами» міжнародної асоціації постачальників електроенергії та газу Eurelectric і став єдиним представником України серед понад 90 компаній. Мета ініціативи – сприяти впровадженню послуг з електромобільності, енергоефективності, розвитку відновлюваних джерел енергії та допомагати споживачам користуватися цими послугами.

Раніше повідомлялося, що НЕК «Укренерго» намагається домогтися підвищення тарифів на передачу електроенергії на 41 відсоток до показника в 414,66 грн за МВт-год. Такий тариф пропонують для покриття витрат державних банків, а також виплат за договорами на «зелений тариф», які підписані на даний момент.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу