Кабмін хоче визначати монетарну політику НБУ

Поділитися:

Уряд планує узгодити з Національним банком монетарну політику, щоб відповідала цілям стратегії розвитку країни до 2030 року, яку затвердив Кабінет міністрів.

Про це в інтерв’ю ЗМІ розповів міністр економіки Олексій Любченко. За його словами, дискусія стосуватиметься ролі та місця усіх установ в країні. Йдеться, зокрема, не лише про Національний банк, а й про Нацкомісію з цінних паперів і фондового ринку.

Посадовець зауважив, що Нацбанк проводить грамотну політику в питанні стримування інфляції, однак, підвищення облікової ставки до 8% назвав надмірною. Він наголосив, що необхідно знайти баланс між кредитуванням, інфляцією та розвитком реального сектора.

Нагадаємо, що в Національному банку озвучили новий прогноз щодо рівня інфляції в поточному році. Про це йдеться у відповідному звіті з боку Нацбанку. Як кажуть в національному регуляторі, за підсумками липня 2021 року споживча інфляція досягла високого значення – всього лише за рік показник збільшився на 10,2%.

Також писали, що НБУ надав липневий інфляційний звіт в якому розповів про подальшу облікову ставку й рівень інфляції в Україні. Про це свідчать дані національного регулятора.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу