Кабмін дотуватиме виробників соціальних продуктів

Поділитися:

Кабінет міністрів у найближчі терміни планує надати актуальні та реальні механізми для підтримки компаній-виробників соціальних продуктів харчування. Також у зв’язку зі складною для таких компаній ситуацією, уряд розгляне ймовірність дотування або ж в якості альтернативи – встановлення спеціальних цін на зазначену продукцію через подорожчання енергоносіїв.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, виступаючи на нещодавньому брифінгу, заявив, що в уряді усвідомлюють проблематику в спектрах виробництва продукції, зокрема соціальних продуктів через аномальне зростання цін на газ. Відтак, за дорученням Володимира Зеленського, будуть вжиті всі можливі заходи для створення та реалізації механізму підтримки українських хлібопекарів та українських виробників соціальних продуктів харчування.

Наразі, за словами чиновника, ведуться консультації з фахівцями з цих сфер діяльності, щоб визначити, який саме рівень підтримки необхідний, якою вона має бути, у чому виражатися.

Денис Шмигаль, розуміючи, що зростання цін на соціальні продукти харчування з високою ймовірністю неминуче, зазначив, що будуть також вжиті заходи щодо захисту споживачів. Зокрема, розглядаються дотації з боку держави, надіслані виробникам.

«В умовах світової кризи, звичайно, виробники розглядають питання підвищення цін. У цьому випадку ми також працюємо з ними для того, щоб захистити не лише виробників, а й – ключове питання – це й українських споживачів. Тобто розглядатимемо можливість запровадження відповідних націнок на соціальні продукти харчування, зокрема, соціальний хліб, розглядатимемо можливість прямих дотацій або спеціальних цін для виробників соціальних продуктів, соціального хліба», – резюмував прем’єр-міністр.

Більше того, на столі уряд має вже плани реалізації подібних механізмів. Проте поки що їх чиновник не назвав.

Нагадаємо, недавно стало відомо, наскільки зросли ціни на продукти за 2021 рік.

Також ми писали про те, що у Верховній Раді зареєстрували законопроект №6374, який передбачає внесення змін до Закону України «Про ціни та ціноутворення». Зокрема йдеться про відновлення державного регулювання цін на продукти харчування, які відзначені як соціально значущі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу