Кабмін буде залучати бізнес на Донбас преференціями

Поділитися:

Бізнес отримає преференції, працюючи в вільних економічних зонах Донбасу. Про це заявив Прем’єр-міністр України, Денис Шмигаль.

“Що стосується створення привабливих умов для бізнесу (я навіть не говорю зараз про інвесторів), який прийде на тимчасово окуповані території. Території, які сьогодні розташовані у лінії розмежування, ми маємо кілька напрямків. Тобто це, звичайно ж, і податкові пільги, певні преференції з точки зору започаткування та ведення там бізнесу. Це конкретні кроки, які Мінекономіки спільно з Міністерством реінтеграції тимчасово окупованих територій розроблять і представлять “, – поділився глава уряду.

Подібна стратегія, за словами глави Кабміну, повинна стимулювати створення на цих територіях нових робочих місць, що дозволить наповнювати місцеві бюджети. Шмигаль назвав пріоритетними зони, які вимагають певних преференцій для бізнесу.

Нагадаємо, що радник президента України Олег Устенко заявив, що відновлення Донбасу після реінтеграції обійдеться Україні в приблизно 10 млрд доларів, що еквівалентно 5-7% ВВП країни.

Для вирішення проблеми радник пропонує створити спеціальний фонд, який буде включати і кошти добровільних донорів.

Раніше повідомлялося, що у жителів підконтрольних територій Донецької області не буде проблем з пенсіями в серпні 2020 року. Соціальні виплати будуть виплачені вчасно в установленому порядку.

У Пенсійному фонді уточнили, що тим, хто отримує гроші через головного поштового оператора «Укрпошту», гроші принесуть листоноші. Решта пенсіонери отримають виплати на банківські картки.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу