Кабмін буде реформувати тютюновий ринок

Поділитися:

Кабінет міністрів України має намір створити національного оператора ринку для тютюнових виробів. Так, урядом вже був схвалений пілотний проект. Відомо, що нацоператора буде визначатися на термін не менше п’яти років.

Слід зазначити, що національним оператором ринку тютюнових виробів може бути юридична особа, яка має ліцензію на оптовий продаж тютюнових виробів, а також працює в даній сфері не менше 5 років.

До претендентів висувають ще ряд вимог:

протягом останніх трьох років складатися в реєстрі платників податків,
проводити незалежний аудит фінансової звітності,
не мати податкового боргу.

“Національний оператор забезпечує виконання логістично-інформаційної функції при постачанні тютюнових виробів, забезпечує розгортання системи контролю за обігом тютюнових виробів, безперебійний обмін інформацією про обіг тютюнових виробів з центральним органом виконавчої влади”, – йдеться в проекті розпорядження Кабміну.

Нагадаємо, що в районі села Попівка Сумщині прикордонники затримали росіянина. Чоловік намагався перевезти через українсько-російський кордон незаконно 90 кілограмів тютюну.

Як повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України, в Великописарівському районі прикордонники відділення «Велика Писарівка», реалізуючи заздалегідь отриману інформацію, затримали чоловіка без документів з дев’ятьма мішками з товаром.

Раніше повідомлялося, що за підсумками першого кварталу поточного року серед порушень, виявлених Державною митною службою України, лідерами контрабанди стали спроби перевезти сигарети і кокаїн. Також часто шахраї намагаються перекинути через кордон мобільні телефони та іншу техніку, повідомляє прес-служба ДМСУ.

Така статистика була зроблена за період січня-червня 2020 року. З’ясувалося, що за цей період в ДМСУ зафіксували понад семи тисяч порушень правил митниці.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу