Кабмін анонсував аудит фонду по боротьбі з коронавірусом

Поділитися:

За розпорядженням Кабінету міністрів України, Державна аудит служба повинна провести перевірку використання коштів Коронавірусного Фонду. Про це повідомили в прес-службі Мінфіну.

Відомо, що Україна взяла на себе зобов’язання перед МВФ прозоро, і головне, – ефективно використовувати кошти Фонду. Проте дата аудиту так і не була призначена в Кабміні.

Фахівці Міністерства фінансів стверджують, що щодня проводять моніторинг використання коштів Фонду COVID-19, і щотижня оприлюднять інформацію на офіційному сайті відомства.

Нагадаємо, що в Міністерстві освіти і науки України заявили про намір отримати з Фонду боротьби з коронавірусом кошти для закупівлі засобів захисту.

Відомо, що Міністерство фінансів раніше вже відмовило МОН у фінансуванні. Однак тепер Міносвіти зробило запит на виділення 3 млрд гривень для забезпечення закладів освіти засобами індивідуального захисту та дезінфекції.

Раніше повідомлялося, що в Міністерстві фінансів України вказали, що країна вже використовувала близько 30% коштів з так званого Коронавірусного Фонду. Про це повідомляє міністр профільного відомства для ЗМІ.

За словами чиновника, фонд коронавірусу є досить гнучким механізмом для того, щоб в разі потреби перерозподілити частину коштів у потрібні галузі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу