J.P. Morgan прогнозує Україні транш від МВФ

Поділитися:

Американський фінансовий холдинг J.P. Morgan поліпшив свій прогноз щодо відносин України і МВФ. Так, аналітики стверджують, що Україна отримає $ 3 млрд від Міжнародного валютного фонду до кінця 2021 року. Київ розраховує на ці кошти на початку осені, а в МВФ радять в такому випадку поквапитися з ухваленням антикорупційних законів і реформою правосуддя.

Експерти запевняють, що президент і уряд зацікавлені скоріше виконати умови фонду, щоб отримати гроші до початку осені.

Однак, є 20-30% вірогідність того, що необхідні закони не будуть прийняті до літніх канікул Ради і співпрацю з фондом може відновитися тільки в кінці 2021 року або навіть в наступному.

Слід зазначити, що умови видачі траншу Фондом не змінилися: необхідне прийняття антикорупційного та судового законодавства. Але в цьому питанні прогресу не видно. Хоча в МВФ вважають, що до кінця червня українська влада «змінять» ситуацію.

Нагадаємо, що український уряд домовився про експертні консультації з Міжнародним валютним фондом щодо реформ в Міністерстві енергетики України. Про це стало відомо за підсумками онлайн-конференції міністра енергетики з главою місії МВФ в Україні.

Раніше повідомлялося, що в Україні не зупиняються і продовжують вести переговори з міжнародними партнерами. Зокрема, мова йде про МВФ і про транш, який так потрібен нашій країні. Про постійні роботі повідомив спікер МВФ під час брифінгу, який був присвячений цьому питанню.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу