Ірак інвестує в ядерну енергетику 40 млрд доларів

Поділитися:

Ірак розробляє план розвитку ядерної енергетики вартістю 40 млрд доларів. Про це повідомляє «Перший Діловий».

Нафтогазова держава, яка відчуває брак електроенергії, прагне покласти край відключенням електроенергії, які своєю чергою викликали соціальні хвилювання. Відключення електроенергії викликали протести, які загрожували поваленням уряду.

Для вирішення цієї проблеми країна планує побудувати вісім атомних реакторів потужністю близько 11 гігават, сказав Камаль Хусейн Латіф, голова Управління з регулювання радіоактивних джерел Іраку. За його словами, уряд провів переговори з російськими і південнокорейськими офіційними особами і державними ядерними енергетичними компаніями про спільну роботу над будівництвом станцій протягом наступного десятиліття.

Ірак – не єдиний арабський виробник нафти в Перській затоці, який планує використовувати ядерну енергетику. Об’єднані Арабські Емірати, виробник № 3 в Організації країн-експортерів нафти, підключили свій перший реактор до мережі цього року і планують підключити до мережі ще три. Саудівська Аравія, найбільший виробник ОПЕК, також розробляє цю технологію і будує випробувальний реактор.

Кабінет міністрів Іраку розглядає угоду з російською корпорацією «Росатом» про співпрацю в будівництві реакторів, сказав Латіф. Ядерний орган також обговорив це план з офіційними особами Франції і США.

Управління з атомної енергії вибрало 20 потенційних майданчиків для розміщення реакторів, і Латіф очікує, що перші контракти можуть бути підписані в наступному році.

Раніше повідомлялося, що українцям, які живуть біля АЕС, хочуть повернути пільги на світло. Зокрема, нардепи пропонують встановити пільги на рівні 70% від нинішнього тарифу.

Також ми писали й про те, що «Енергоатом» замовив нове обладнання для Запорізької АЕС.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу