Інвестори зацікавилися Скадовським портом

Поділитися:

У Міністерстві інфраструктури заявили, що успішна концесія портів є наслідком активної роботи відомства в напрямку поповнення державної скарбниці. Відомо, що вже три українських порти підготовлені до приватизації. Крім цього, є й інвестори, які цікавляться цими об’єктами.

Так, підготовленими до приватизації в Мінінфраструктури назвали Скадовський, Усть-Дунайський та Білгород-Дністровський порти. Також, фахівці відомства говорять про те, що зовсім скоро будуть готові документи ще по трьох портах: Ізмаїльському, Бердянському і Чорноморському.

Далі Мінінфраструктури планує почати підготовку до концесії Південного порту. Техніко-економічне обґрунтування буде готове до кінця 2020 року. Варто відзначити, що мова про приватизацію Скадовського порту ведеться вже давно. Фонд держмайна вніс його до списку об’єктів, які можуть бути передані в приватні руки.

Нагадаємо, що державний бюджет отримає 314 мільйонів гривень від продажу державного майна. Про це повідомляється на Facebook-сторінці Фонду державного майна України.

Згідно з наданими даними, сума інвестицій зросла більш ніж в два рази в порівнянні з березнем-травнем 2019 року.

Раніше повідомлялося, що за наявними даними, морські порти України помітно додали в кількості відвантаженого зерна. За липень обсяги зросли більш ніж на 30% – відвантажили зернових майже 1,9 млн тонн.

Якщо говорити про те, які види зернових лідирували в липневому експортному рейтингу, то це пшениця (було відвантажено 1,3 млн тонн, що в 6 разів більше червневих показників) і ячмінь (було відвантажено трохи більш як 955 тис. тонн).

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ